Cijena izrade web stranice u BiH

Cijena izrade web stranice u BiH, kolika je? Sve zavisi koliko je poslao uključeno. Konkretno, dva faktora određuju koliko je posla potrebno za veličinu i složenost vaše stranice.

To znači da će lijepa, profesionalna informativna stranica od 15 stranica sa standardnim prilagođavanjima koštati manje od visoko prilagođene stranice od 50 stranica sa svim funkcijama.

Cijene koje se kreću na tržištu za kvalitetnu, modernu i funkcionalnu web stranicu kreću se od 700KM. U konvertibilnim markama, trošak izrade web stranice za malo preduzeće može biti manji od 1.000 KM ili veći od 10.000 KM. Ovo je odličan raspon cijena. Pa hajde da raščlanimo stvari kako bismo dobili pravu procjenu koliko će vas koštati dizajn i razvoj vaše web stranice.

Cijena izrade web stranice u BiH u 2022

Cijena izrade web stranice za kompanije u Bosni Hercegovini

Ako razmišljate o izradi web stranice, sigurno ste se našli u situaciji da vam nije jasno zašto su troškovi izrade web stranice za preduzeća toliko različiti. Ako ste poslali upit na pet e-mail adresa, sigurno ste dobili odgovor u rasponu cijena od 150 KM do 5.000 KM.

Šta je dovelo do ovoga?
Za jasnu sliku dovoljno je ukucati termin kurs web dizajna na google i vidjeti rezultate.
– Kurs web dizajna za samo 150KM
– Photoshop i web dizajn samo 299KM trajanje 15 dana
– Naučite kako napraviti web stranicu za samo 99KM

I tako osoba koja je do jučer bila automehaničar za manje od 24 sata postaje “certificirani” web dizajner koji je spreman napraviti cijeli web sajt za 300KM i tako vratiti sav novac koji je uložio u svoje “školovanje” i svoj razvoj. Ako se radi o natprosječno talentovanom automehaničaru, pardon web dizajneru, kvalitetom njegovog rada ne može biti ni blizu takozvane moderne web stranice.

Drugi problem koji je doveo do toga je činjenica da većina kompanija ne zna šta kupuje kada daju novac za web stranicu. Na ovaj način automehaničar, pardon web dizajner, direktoru kompanije predstavlja svoj rad kao da je nešto sa druge planete. Kupci koji su nam došli nakon rada sa automehaničarom, izvinite web dizajnere da im naprave novu web stranicu, predstavili su nam nevjerovatnu ponudu i objašnjenja koja su od njih dobili.

Prilagođena web stranica je ona koja ima više od 40 dodataka (WordPress CMS)
Potrebno je 15 sekundi da se web lokacija učita sa 40 dodataka, tako da dalje objašnjenje nije potrebno. Promjena boje konačne teme i novih polja menija je prilagođena stranica Zamjena ovih stavki traje oko 5 minuta.

Mi Vam nudimo modernu i kvalitetnu i najpovoljniju izradu web stranice, provjerite naše usluge ovdje.

Treći problem su zamišljene digitalne agencije koje se na prvi pogled ponašaju kao prava agencija, imaju matični broj, imaju sjedište, izdaju račun dok detaljnije ne pogledate i vidite da se radi o zanatskoj firmi registrovanoj kod kuće kao dopunska djelatnost. . Dakle, radite sa poštarom koji se predstavlja kao tim, ali on u stvarnosti ima redovan posao od 8 do 16 sati, a onda se od 17 do 22 sata pretvara da je agencija za web dizajn. Uz redovna primanja u državnoj službi i bez mjesečnih obaveza prema radnicima i državi, isti poštar može napraviti web stranicu za 300 KM. U tom slučaju, osuđeni ste da svu komunikaciju s njim vodite od 17 do 22 sata, radite poslovne analize i kreirate planove za web stranicu isključivo e-mailom ili u kafićima nakon 17 sati, što ne daje rezultate. Osim toga, potrebno je zamoliti nekog drugog da optimizira vaše fotografije za web stranicu, jer od poštara dobijete grafički dizajn u boji.

Web stranica je nešto u čemu nema mjesta za uštedu jer je to zapravo investicija koja bi se trebala isplatiti i donijeti 100 puta više.

Cijene koje se kreću na tržištu za kvalitetnu, modernu, dobru i funkcionalnu web stranicu kreću se od 600KM pa sve do 2000+ KM što je solidna cijena ako želite da predstavite svoju firmu, kompaniju, brend na što bolji i kreativniji način.

Cijena izrade web stranice u BiH u 2022

Cijene izrade web stranice zavise od količine posla

Uporedimo izradu web stranice sa nekretninama.

Za svoj dom možete odabrati prostranu kuću sa velikom okućnicom, dvorištem, garažom, velikim prilazom, te parkingom ispred kuće. U takvoj kući, kada je sagradite, možete živjeti cijeli život i čekati penziju u njoj. S druge strane, možete živjeti u šatoru, gotovo bez udobnosti, a taj šator teško da bi izdržao više od godinu dana. Samo pokušajte zamisliti kako je to provesti zimu u šatoru.

Ako pogledamo finansijsku stranu, kupovina šatora je mnogo jeftinija, a i brže se gradi. Niste vezani skupim kreditom, a možete ga čak i lako pomjeriti. Kuća, s druge strane, ima mnogo veću cijenu, ali i mnogo veći kvalitet života. Isto je i sa web dizajnom. Kod izrade web stranice za apartmane svaki detalj može igrati ključnu ulogu. Konkurencija je jako velika i kada šaljete upit za cijenu izrade web stranice za apartmane, svako uz ponudu zatražite i primjere radova koje je taj web dizajner radio.

Ako ste izradu web stranice platili jeftino, onda je uglavnom i konačan proizvod nekvalitetan. Pod nekvalitetan prvenstveno mislim da je SEO optimizacija loša, da ne radi na mobitelima, da je često nedostupna itd.

Cijena izrade web stranice u WordPressu?

U sljedećoj infografiki pokušao sam opisati proces kreiranja jednostavne WordPress web stranice. Konačna cijena ovisi o satnici web dizajnera. Može biti 10 € ili čak 50 €. Kompanije za web dizajn koje su nove na tržištu često imaju niže cijene jer još nemaju toliko klijenata i uzimaju sve projekte koje dobiju.

Kompanije za web dizajn koje su duže na tržištu obično imaju veće satnice jer su produktivnije i njihovi stručnjaci mogu brže obaviti posao. Također, zahvaljujući svom iskustvu, od samog početka brinu o sigurnosti i performansama. Krajnji kupac zapravo plaća za iskustvo koje su web dizajneri stekli godinama.

Neki generalizirani koraci u kreiranju web stranice bi bili:

 • Ugovor o detaljima web stranice
 • Web dizajn i programiranje
 • Instalacija i podešavanje CMS sistema
 • Osiguravanje sigurnosti web stranice
 • Ugradnja i podešavanje potrebne opreme
 • Izrada strukture i navigacije web stranice
 • Unos sadržaja web stranice
 • Instalacija i povezivanje sa analitičkim i email sistemima
 • Optimizacija vaše web stranice za brzinu
 • Završno podešavanje i puštanje online
 • Ovisno o znanju, iskustvu i količini potrebnog posla, svaki web dizajner će potrošiti različitu količinu vremena za izradu web stranice.

Neko približno vrijeme za manje web stranice bi bilo oko 15 radnih sati.

cijena izrade web stranice i web hosting

Ne zaboravite i cijenu hostinga i održavanja web stranice

Svaka web stranica zahtjeva redovito održavanje (kao i kuća). Danas su gotovo sve web stranice dinamičke, i rijetko koja web stranica je statična da se na njoj ne objavljuju vijesti, nove usluge i slično. Održavanje web stranice podrazumijeva redovito ažuriranje sustava, dodataka te ažuriranje sadržaja. U praksi klijent šalje materijale web dizajneru, i onda on objavljuje novi sadržaj. Ako ne održavate web stranice s vremenom vam ona samo propada, i bude zastarjela.

Cijena održavanje web stranice ovisi o angažiranosti i količini posla koju web dizajner ima. To je uglavnom od par sati mjesečno do par sati dnevno. Kod većih webshopova se često dodatno zapošljavaju ljudi koji rade samo na održavaju webshopa i ažuriranju sadržaja.

Praksa koja mi se do sada pokazala je da većinu web stranica ažuriram jednom mjesečno, a što se tiče objave dodatnog sadržaja – to po potrebi. Tako da u prosjeku svaku web stranicu održavam cca 2 sata mjesečno. Ako je u pitanju webshop, onda je održavanje 2 sata tjedno.

Šta utječe na cijenu izrade web stranice ove godine?

Svake godine izrada web stranica je sve kompleksnija i potrebno je napraviti sve više i više koraka kako bi se završila web stranica. Google stalno radi poboljšavanje svoje tražilice i isto tako bolje rangira web stranice koje imaju sve moderne tehnologije. Danas su tako faktori dobrog rankinga za web stranicu:

 • da ima SSL certifikat,
 • da je prilagođena za mobitele,
 • da je web stranica brza.
 • da je pristupačna

Prije 5 godina ovi faktori nisu toliko utjecali na ranking, a danas su obavezni. Zato je dobro pratiti trendove.

Kontaktirajte nas za više informacija!

Kako napraviti web stranicu / blog

Izrada web stranica u današnje vrijeme, da li je potrebno da svaka kompanija ima web stranicu? Postoji velik broj CMS platformi (sustava) koji su nam na raspolaganju, no ovdje ćemo za početak obraditi onaj najjednostavniji – WordPress. Moram priznat da sam do sada bio pobornik Joomle, i većina mojih stranica je bila rađena u Joomli, ali moram priznat da je WordPress puno jednostavniji.

WordPress se pojavio davne 2003, godine ali svoj uzlet doživljava 2010. i danas brojimo preuzimanje ove platforme u desecima milijuna. Prema statistikama WordPress zauzima preko 50% udjela u CMS platformama. WordPress je poznat po svojoj jednostavnosti korištenja, fleksibilnosti i širokom rasponu tema i dodataka koji se mogu koristiti za prilagođavanje web stranice tako da odgovara svim potrebama. Takođe je veoma pogodan za SEO, što ga čini popularnim izborom za kompanije koje žele da poboljšaju svoju vidljivost na mreži. Jedna od ključnih prednosti WordPress-a je njegova velika zajednica programera i korisnika, što znači da je uvijek na raspolaganju neko ko će vam pomoći oko bilo kakvih problema ili potreba za prilagođavanjem. Osim toga, WordPress se stalno ažurira i poboljšava, osiguravajući da web stranice izgrađene na platformi uvijek budu ažurne s najnovijim funkcijama i sigurnosnim poboljšanjima. Sve u svemu, WordPress je odličan izbor za početnike i iskusne web programere. Njegovo korisničko sučelje i opsežne mogućnosti prilagođavanja čine ga raznovrsnom platformom za kreiranje bilo koje vrste web stranice, od jednostavnog bloga do složene stranice za e-trgovinu. 

izrada web stranica

Koja je cijena izrade web stranice u BIH?

Dakle, pitate se koja je cijena izrade web stranice u Bosni i Hercegovini, ha? Pa, dozvolite mi da vam razbijem. Izrada web stranice za vaše poslovanje može varirati u zavisnosti od toga šta tražite. Web stranice za mali biznis bi mogle početi od oko 200 KM, ali ako želite funkcionalnu web stranicu sa svim zvonima i zviždaljkama, možete pogledati i više od 1000 KM. Izrada web stranica već od 200 KM, sad je to krađa!

Kada je riječ o svojim web stranicama , želite biti sigurni da izgleda dobro i dobro funkcionira. Nitko ne želi web stranicu koja izgleda kao da je napravljena 90-ih, zar ne? Tu dolazi izrada web stranica po vašim specifikacijama. Možete dobiti modernu web stranicu za vaše poslovanje koja će impresionirati vaše kupce i donijeti te klikove. Web stranice su danas glavna vrata vašeg poslovanja, tako da želite da budete sigurni da je vaš vrhunski.

Ali ne brinite, web stranice koje možete priuštiti postoje. Bilo da se radi o jednostavnoj web stranici ili složenoj web stranici , postoji nešto za svakoga. Na vašoj web stranici možete imati do 15 stranica sa standardnim dizajnom po razumnoj cijeni. Dakle, ako ste u cilju da svoje poslovanje postavite na mrežu i dosegnete više kupaca, izrada web stranice po vašem budžetu je potpuno izvodljiva!

Izbor CMS platforme

Dakle, želite da napravite svoju web stranicu i niste sigurni odakle da počnete? Pa, da vam kažem, važno je odabrati pravu CMS platformu kako biste bili sigurni da web stranica izgleda kako treba. Što je CMS platforma, pitate se? To je u osnovi sistem za upravljanje sadržajem koji vam omogućava da lako kreirate i upravljate svojim web stranicama bez potrebe da znate kako da kodirate. Potrebno je osigurati da imate profesionalnu i funkcionalnu web stranicu koja će privući posjetitelje.

Kako biste napravili najbolji izbor CMS platforme za vašu web stranicu ? Pa, sve zavisi od vaših potreba i ciljeva. Web stranica je odraz vašeg brenda, stoga je ključno odabrati platformu koja odgovara vašem stilu i zahtjevima. Neke popularne opcije uključuju WordPress, Joomla i Drupal, od kojih svaka ima svoje prednosti i slabosti. U pravilu , WordPress je odličan izbor za početnike, dok Joomla i Drupal nude naprednije funkcije za veće web stranice.

Da biste odabrali pravu CMS platformu za vašu web stranicu , uzmite u obzir veličinu i složenost vaše stranice. Ako želite da napravite malu web stranicu ili blog, WordPress bi mogao biti pravi način. Međutim, ako planirate na većoj web stranici novu web stranicu od 50 stranica sa svim dizajnom i razvojem vaše web stranice, Drupal bi mogao biti bolji.

Cijenu izrade web stranica za odabranu CMS platformu također treba uzeti u obzir. Dok su neke platforme besplatne, druge mogu zahtijevati mjesečnu naknadu ili dodatne troškove za premium funkcije. Dakle, istražite i provjerite jeste li odabrali pravu platformu za vašu web stranicu i svoj budžet.

Instalacija WordPress-a

izrada web stranica

Kako instalirati WordPress za web stranicu ? Pa, zapravo je prilično jednostavno! Da bi vaša web stranica bila kreirana, potrebno je da integrirate WordPress u vašu web stranicu. WordPress je platforma koja vam omogućava da dodate različite funkcionalnosti na web stranicu ili blog kako biste kreirali atraktivnu i funkcionalnu web stranicu .

Možete birati između različitih tema i dodataka za dizajn web stranice i razvoj vaše web stranice . Po pravilu , web stranica već izgleda atraktivno uz minimalne postavke, ali uvijek možete prilagoditi izgled i funkcionalnost prema svojim potrebama. U svakom slučaju, WordPress vam nudi mnogo opcija za dizajn web stranice za vašu web stranicu.

Kako dodati novu, ljepšu temu?

Za web stranicu koja korisnicima daje prvi utisak o vašem poslovanju, važno je da izgleda atraktivno i profesionalno. Ako vaša web stranica trenutno izgleda zastarjelo ili jednostavno želite osvježiti njen izgled, morate dodati novu, ljepšu temu. Dobra stvar je što danas postoji mnogo opcija za preuzimanje besplatnih ili plaćenih tema za različite platforme na web stranicama. To je jednostavan proces za poboljšanje izgleda vaše web stranice i poboljšanje korisničkog iskustva.

Ako tražite novu temu, vrlo je važno razmotriti šta je najbolje za vašu web stranicu i kako web stranicu već imate. Možete se posavjetovati sa stručnjacima za web dizajn koji će vam pomoći da odaberete najbolju temu za vašu web stranicu i prilagodite je svojim potrebama. U pravilu se razvoj Vaše web stranice može obaviti bez velikih troškova, a rezultat će biti moderna i funkcionalna web stranica koja će ostaviti dobar utisak na posjetitelje Vaše web stranice .

Responsive web dizajn – prilagodljivost svim uređajima

Responsive web design je pojam koji se koristi za opisivanje pristupa dizajniranju web stranica koji omogućuje vaša web stranica da se prilagodi i optimalno prikaže na svim uređajima, bilo da se radi o računalu, tabletu ili mobilnom telefonu. To znači da je potrebno je znati što je responsive web design i kako bi se implementirao na web stranici kako bi se korisnicima omogućilo ugodno iskustvo pregledavanja. Naše web stranice to je uvijek u obzir prilikom izrade web stranice za naše klijente.

U pravilu, bez obzira na veličinu web stranica je, stranica izgleda i funkcionalnu web stranicu, ključno je osigurati da vaša web stranica bude sa web stranicama stranica je vizualno atraktivna i jednako pristupačna svima. U današnjem digitalnom dobu, sa web stranicama koje se mijenjaju svakodnevno, važno je da u dizajn i razvoj vaše web stranice bude u svakom trenutku aktuelan i prilagodljiv.

Cijenu izrade web stranice za novu web stranicu ne treba shvatiti kao trošak, već kao investiciju u budućnost vašeg poslovanja. Bez obzira da li imate web stranicu ili je tek planirate napraviti, važno je da na vašu web stranicu investirate kako bi bila moderna, prilagodljiva i funkcionalna za sve korisnike.

Izrada web stranica – šta trebate znati?

izrada web stranica

Dizajn i izrada web stranica važan je korak u kreiranju vaše web stranice . Vaša web stranica mora izgledati moderno i atraktivno kako bi privukla korisnike. Prva stvar koju trebate znati je kako kreirati nove web stranice koje će zadovoljiti vaše potrebe. Možete odabrati web stranicu koja će imati samo nekoliko stranica od 15 stranica sa standardnim dizajnom ili 50 stranica sa složenijim sadržajem. Važno je imati web stranicu kojom ćete biti zadovoljni , pa je dobro surađivati sa stručnjacima u izradi web stranice . Također, trebate biti svjesni da web stranica ne mora biti skupa, ali na cijenu izrade web stranice može utjecati složenost projekta.

Web hosting za Vašu web stranicu – Sve što trebate znati

Važno nam je da imamo pouzdan web hosting za vaše web stranice . Kvalitetan web hosting osigurava da je stranica uvijek dostupna na mreži, bez obzira na promet i zahtjeve posjetitelja.

Jedna od ključnih stvari na koju morate obratiti pažnju pri odabiru web hosting kompanije je kapacitet stranice od 50 stranica koje će vam biti dostupne. Važno je osigurati dovoljno prostora i brzine za web stranice koje želite hostirati.

Također je važno obratiti pažnju na mogućnost prilagođavanja web stranice, što će vam pomoći da web stranica izgleda moderno i atraktivno. Odabir web hosting kompanije s kojom ćete raditi na izgradnji vaše web stranice je ključan za uspjeh vašeg prisustva na mreži.

Web hosting

Web hosting je bitan korak u kreiranju vaše web stranice . Važno je odabrati web stranicu na koju će vaša stranica biti povezana kako biste osigurali stabilnost i pouzdanost. Web stranica može imati različite zahtjeve ovisno o namjeni i veličini projekta. Na primjer, ako želite kreirati 50 stranica s puno sadržaja, trebat će vam veći hosting plan koji podržava više podataka.

Kako je važno da web stranica izgleda moderno i atraktivno, trebali biste pronaći web stranice koje nude mogućnost prilagođavanja i dodavanja elemenata dizajna. Postoje različiti alati i platforme za izradu web stranica koje će vam pomoći da vaša web stranica izgleda onako kako ste je zamislili. Web stranice koje nude različite teme i predloške mogu vam olakšati proces dizajna i uređivanja.

Kako odabrati web hosting za svoju web stranicu

Koliko je važno odabrati pravi web hosting servis za svoju web stranicu ! Postoji mnogo faktora koje trebate uzeti u obzir pri odabiru web hostinga . Prvo, važno je uzeti u obzir da veličina stranice može rasti s vremenom. Ako planirate da imate 50 stranica sa puno slika i video sadržaja, trebat će vam više prostora za pohranu. Također, važno je da vaša web stranica izgleda moderno i brzo se učitava, stoga odaberite web hosting koji nudi brze servere i dobru podršku za optimizaciju brzine.

Drugi važan faktor je web stranica, koje alate i funkcionalnosti nudi vaš web hosting . Trebat će vam alati za upravljanje sadržajem, sigurnosne funkcije i mogućnost postavljanja naloga e-pošte. Također, odaberite web hosting koji nudi dobru tehničku podršku i koji će vam pomoći da kreirate i održavate svoju web stranicu .

Mobilne web stranice – Važnost prilagođavanja dizajna

izrada web stranica

Važno nam je kako je stranica od 50 stranica sa web stranicama koje su kreirane za nas . Kada pogledamo web stranice koje su kao iz prošlog stoljeća, zaista nam je neugodno. Dakle, važno je da vaša web stranica izgleda moderno i da prilagodite svoje web stranice tako da vaša web stranica izgleda onako kako nam je ugodno.

Naravno, koliko god je važno da vaša web stranica izgleda moderno, važno je i imati jedinstven dizajn. Ne želite web stranicu na kojoj se vaši posjetitelji osjećaju kao da su na drugoj stranici. Zato je važno uložiti vrijeme i trud u izradu web stranice kako bi bila vaša, jedinstvena i originalna.

Web stranice koje pružaju mogućnost prilagođavanja dizajna su odličan izbor, jer vam omogućavaju da napravite web stranicu upravo onako kako nam je potrebno. Također, imate veću kontrolu nad web stranicama koje prikazuju i kako se ponašaju.

Optimizacija web stranica za mobilnu upotrebu

Hej tamo! Dakle, jeste li razmišljali o optimizaciji vaše web stranice za mobilnu upotrebu? Izuzetno je važno osigurati da vaša stranica izgleda dobro i da dobro radi na telefonima i tabletima. Nam je , sve je o tome kako je ljudima lako da se kreću kroz svoje web stranice na svojim mobilnim uređajima. Niko ne želi da ima posla sa nezgrapnom, sporom web lokacijom, jesam li u pravu?

Jedna stvar koju treba imati na umu je da se vaša stranica može gledati na različitim veličinama ekrana, tako da želite da se web stranica koja se nalazi na 50 stranica sa brzo učitava i izgleda sjajno na bilo kojem uređaju. Želite da vaša web stranica izgleda moderno i profesionalno, bilo da je neko gleda na svom telefonu ili računaru.

Jedan od načina da osigurate da web stranica izgleda moderno je korištenje responzivnog dizajna. To znači da se vaša web stranica prilagođava veličini ekrana uređaja koji neko koristi. To je sjajan način da se uvjerite da web stranica izgleda moderno i dobro radi na bilo kojem uređaju.

Dostupni su i alati i dodaci koji će vam pomoći da optimizirate svoju web stranicu koje . Oni mogu pomoći u stvarima kao što su kompresija slike, minimiziranje koda i poboljšanje brzine stranice. Web stranice koje će u izradi web stranica biti lakše i efikasnije, tako da se možete fokusirati na kreiranje sjajnog sadržaja za svoje posjetitelje. Svakako odvojite vrijeme da optimizirate svoju web stranicu za mobilnu upotrebu – vaši korisnici će vam biti zahvalni na tome!

Održavanje web stranice – ključ dugoročnog uspjeha

Održavanje web stranice je jako važno, prijatelju! Stranice je , to je kao briga o kućnom ljubimcu – morate mu dati ljubav i pažnju ako želite da napreduje. Ako zanemarite svoje web stranice , to je kao da pustite svoju baštu da divlja – niko ne želi da posećuje taj nered! Osim toga, stranica može dugoročno naštetiti vašem poslovanju ako ne budete u toku s ažuriranjima i redovitim prijavama.

Dakle, kako se pobrinuti da vaša web stranica bude vrhunska cijelo vrijeme? Pa, za početak, morate se pobrinuti da vaša web stranica izgleda moderno i svježe. Niko ne želi da pregleda web stranicu koja izgleda kao da je zaglavila u 90-im, jesam li u pravu? Budite u toku s najnovijim trendovima i dizajnom kako bi vaša publika bila angažirana i vraćala se po još.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je web stranica koju koristite za izradu i održavanje vaše stranice. Uvjerite se da radite s pouzdanom platformom koja nudi redovna ažuriranja i podršku. Posljednja stvar koju želite je da se zaglavite s greškom web stranice jer ste odabrali pogrešnu web stranicu koja će vas pripremiti za uspjeh.

Zapamtite, izrada web stranica je proces koji traje. To nije neka vrsta dogovora “postavi-i-zaboravi”. Morate uložiti vrijeme i trud kako biste bili sigurni da vaša web stranica uvijek radi glatko i da izgleda najbolje. Vjerujte mi, dugoročno će se isplatiti!

Šta je potrebno za održavanje web stranice

Veoma nam je važno kako je sajt organizovan i održavan. Kako bi vaši posjetitelji ostali zainteresirani, važno je redovno ažurirati svoje web stranice i dodavati svježe informacije. Niko ne želi da posećuje zastarele sajtove, zar ne? Također, važno je obratiti pažnju na dizajn stranica kako bi vaša web stranica izgledala moderno i atraktivno. Ljudima će biti lakše da ostanu na stranici koja im vizuelno odgovara.

Druga važna stvar je brzina učitavanja web stranice koja može utjecati na korisničko iskustvo. Niko ne voli čekati da se stranica učita, zar ne? Zato je važno redovno provjeravati i optimizirati sve elemente web stranice kako bi vaša web stranica bila brza i efikasna.

Ako imate 50 stranica sa puno sadržaja, važno je imati dobru navigaciju na web stranici koja će korisnicima olakšati snalaženje. Nema ništa gore od zbunjenih posjetitelja koji ne mogu pronaći informacije koje žele, zar ne? Ulaganje u kreiranje web stranice sa jasnom i jednostavnom navigacijom može učiniti čuda za korisničko iskustvo.