Kako zaraditi novac online kao dijete

Zaraditi novac online? S vremena na vrijeme, Netflix objavljuje slobodna radna mjesta za tagere ili uredničke analitičare. Kada pregledavate Netflix, jeste li primijetili kako možete tražiti određenu emisiju na osnovu njenog žanra, ciljane publike ili čak jezika?

To je omogućeno označavanjem, što olakšava pronalaženje emisija i filmova. To je i način na koji Netflix može predložiti sličan film na osnovu onoga što ste upravo pogledali. Još bolje, nisu vam potrebne nikakve napredne vještine da biste postali urednički analitičar, pozicija koja se također ponekad oglašava kao „kreativni analitičar“.

Sve što treba da uradite je da pogledate emisije ili dokumentarne filmove i popunite podatke kao što su režiseri, glavna glumačka ekipa, analiza emisije, pa čak i rejting.

SWAGBUCKS

Ovo je još jedna web stranica koja će vam platiti za kratke zadatke poput gledanja i recenzije filma. Swagbucks je prilično sličan InboxDollars-u, gdje vam oba daju bonus od 5 USD za registraciju, a mogu vam platiti u gotovini ili poklon karticama.

Ali Swagbucks ne plaća direktno. Plaćaju vas u Swagbucks-u, koje možete pretvoriti u dostupne opcije. Još jedna prednost pridruživanja ovim platformama je da imaju mnoge druge aktivnosti u kojima možete sudjelovati i još uvijek zaraditi.

To uključuje gledanje drugih vrsta videozapisa, gledanje oglasa i obavljanje drugih malih zadataka koje možete raditi čak i dok gledate emisiju ili kada pravite malu pauzu na poslu.

ZARADITI NOVAC ONLINE IGRAJUĆI IGRICE

MEDIA REWARDS

Media Rewards plaćaju oglašivači za prikupljanje informacija namijenjenih poboljšanju marketinških kampanja, a dio svog prihoda dijele s korisnicima koji su voljni pokrenuti aplikaciju na svojim uređajima.

Ako ste zabrinuti zbog aplikacije koja snima pozive i druge lične podatke, nema potrebe jer obećavaju da neće prikupljati nikakve lične podatke.

Media Rewards također održava takmičenja s novčanim nagradama do 1000 dolara, ali dnevna zarada nije tolika.

ZARADITI NOVAC ONLINE – EDUBIRDIE

EduBirdie je popularna akademska platforma koja okuplja klijente i pisce. Iako je popularan kao tržište za usluge pisanja eseja, oni također imaju program poznat kao Smart Watchers, gdje plaćaju ljudima da gledaju filmove. Pa, kako to funkcionira?

S vremena na vrijeme puštaju aplikacije za Smart Watchers. Oni koji su odobreni dobijaju 1-mjesečnu pretplatu na Netflix i Amazon Prime Video. U većini slučajeva, oni će naznačiti filmove ili TV serije koje će Smart Watchers morati pregledati.

Pametni posmatrači će morati da pogledaju najmanje tri epizode serije, a zatim da popune upitnik sa nekim pitanjima o filmovima.

Nakon završetka ove vježbe, Smart Watchers će biti plaćeni do 1000 USD. Jedna od faza zapošljavanja sprovedena u avgustu 2021. imala je emisije kao što su Ozark, The Witcher, Stranger Things i Virgin River, sve emisije vrijedne pijančevanja.

Zvuči prilično zanimljivo, zar ne? Ali otvori se ne pojavljuju često. Dakle, da sam na vašem mjestu, kampirao bih na njihovoj web stranici, čekajući sljedeću fazu zapošljavanja.

Ako vas zanima kako kreirati uspješan TikTok račun? Nastavite čitati ovdje.